
Mailleri yandex üzerinden kullanan şirketler, bunu outlook üzerinden kullanabilmek için gerekli ayarların nasıl yapılacağı konusunda merak ettiğiniz Yandex Outlook Mail Ayarları Nasıl Yapılır? Yandex Kurumsal Mail Outlook Kurulumu Nasıl Yapılır? Yandex Mail Pop3 Ayarları Nasıl Yapılır? gibi sorularınının hepsini cevaplayacağız.
Yandex Kurumsal Mail hizmeti verdiği günden bugüne bir çok şirket bu ücretsiz hizmetten yararlanmayı tercih etti. Şirketinizin kurumsal mail hesabını yandex e yönlendirme ile işe başlıyoruz. Eğer domain hesabınızı Yandex.Connect ‘e henüz bağlamadıysanız Yandex Domain Mail Kurulumu başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederim.
Yandex Outlook Pop3 E-posta Kurulumu
Evet mail hesabınızı Yandex Mail Servisi ‘ne yönlendirmiş ve mailinizi Outlook üzerinden kullanma kısmına geldiğinizi varsayalım. Öncelikle bilgisayarımızda kurulu olan Outlook ‘u açıyoruz. “Yeni Hesap Ekle” seçeneğini tercih ederek POP, İMAP seçeneğini tercih ederek kurulum işlemine başlıyoruz.
İsterseniz “Yeni Hesap Oluşturma” bölümüne geldikten sonra aşağıdaki örneği kendinize uygun olacak şekilde düzenleyerek yandex kurumsal maillerinizi rahatlıkla outlook’a tanımlayabilirsiniz.
1) Outlook programını çalıştıralım. Versiyon fark etmez hepsinde mantık aynı arkadaşlar, daha önce hiç kurmadıysanız gelen sayfada ileriyi tıklıyoruz. Şayet daha önce kurduysanız Dosya/ hesap ekle menüsünden e-posta ekle diyoruz.

Gelen e-posta ayarları
Aşağıdaki bilgileri girdikten sonra listeden SSL ‘yi seçtiğimizde port otomatik olarak kendisi aktif oluyor.
E-posta sunucusunun adresi — pop.yandex.com.tr
Bağlantı güvenliği — SSL
Port — 995
Giden e-posta ayarları
Burada dikkat etmemiz gereken bir husus var SSL ‘yi seçtiğinizde port otomatik olarak 25 değerini veriyor bu değeri el ile 465 olarak düzenlemeniz gerekiyor.
E-posta sunucusunun adresi — smtp.yandex.com.tr
Bağlantı güvenliği — SSL
Port — 465
2) Sonra gelen sayfada ileriyi tıklıyoruz.

3) Evet gelen sayfada ki ilgili bölümleri dolduralım. (Adınız, e-posta adresi, parola, parolayı onaylamak için yeniden yazıyoruz). Devam ettiğinizde karşınıza gelecek olan hesap kurulum ayarlarını, Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır diyerek devam ediyoruz.

4) Açılan yeni e-posta hesabı ekle penceresinde Internet E-posta seçeneğini işaretleyip ileri butonuna tıklayınız.

5) Şimdi ki kısımda kullanıcı bilgileri, sunucu bilgileri, oturum açma bilgilerinizi kendi alan adınıza göre doldurunuz ve ardından Diğer Ayarlar butonuna tıklayınız.

6) Açılan küçük pencerede yapacağımız işlemler önemli, genelde hatalar bu sayfadan kaynaklanmaktadır.
1) Giden Sunucu Sekmesi tıklıyoruz.
Açılan İnternet E-posta ayarları penceresinden Giden Sunucu sekmesine tıklayınız ardından Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor ve Gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan butonlarını işaretleyelim.
Açılan Giden Sunucusu ayarlarında Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor işaretlenmelidir. En son olarak Tamamı tıklayalım.

2) Gelişmiş Sekmesini tıklıyoruz.
- Gelen Sunucu (POP3) değeri 995 olmalı eğer farklı bir değer varsa mutlaka düzeltelim.
- Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir kutucuğu kesinlikle işaretli olmalı, işaretlendiğinde yukarıdaki port değerini vermeli
- Giden Sunucu (SMTP) değeri 465 olmalı (Bu kısım önemli arkadaşlar çünkü burada değer 25 olarak geliyor. Burayı mutlaka düzeltin.)
- Aşağıdaki şifreli Bağlantı Türü SSL seçilmeli (Bu kısmı seçtiğinizde gelecek olan 25 değerini 465 olarak düzeltiyoruz)
- Teslim kısmında iletinin bir kopyasını sunucuda bırak kutucuğu. ( Buradaki kutucuğu işaretlerseniz OUTLOOK üzerinden aldığınız mail ‘in bir kopyası sunucu üzerinde kalıyor, eğer işaretlemezse, outlook üzerinden sildiğinizde sunucuda da otomatik olarak siliniyor. )
- Sunucudan (BİLMEM KAÇ) gün sonra kaldır. Bu kutucuktaki işaret belirli gün sonra maili sunucudan sil anlamına geliyor.
8) Son olarak açılan ekranda ileriyi butonunu tıklayarak işlemleri sonlandırıyoruz. Sonlandırma gerçekleşmeden önce program gelen ve giden sunucuyu test edecektir. Yeşil tik çıktığında problemsiz kurulum gerçekleştirdik anlamına geliyor, ama kırmızı çarpı işareti görüyorsak ayarlarımızı tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor.

9) Tebrikler! Kurulum tamamlanmıştır. Gelen ekranda Son butonuna tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz.

Evet değerli arkadaşlar Yandex Outlook Pop3 Gelen Mail Ayarlarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Dilerseniz Yandex Outlook İMAP Gelen Mail Ayarları yazımızı okuyarak diğer kurulum ayarlarını inceleyebilirsiniz.